Posted by: saripahbakar | July 17, 2007

Novel Yang Dinanti-nantikan…

Dalam Kehadiran Sofiah

Alhamdulillah, setelah sekian lama,  akhirnya ‘anak sulung’ saya ini lahir juga setelah lebih satu tahun ‘dalam kandungan’.  Begitu peritnya menulis novel ini.  Ianya umpama luka lama berdarah kembali.  Sepanjang masa menulis novel ini, saya menulis dengan air mata.  Mengenang kembali setiap detik yang berlaku, seperti mengguris parut luka yang tidak pernah sembuh.  Walaupun tidak semuanya tercatat di dalam novel tersebut (kerana ada perkara yang tidak sanggup lagi saya tulis dan sengaja saya lupakan), ianya cukup untuk menggambarkan kehidupan kami selama ini……… 

Akan cuba saya selitkan sedikit dari kandungan novel ini kelak… 

Advertisements

Responses

  1. Puan,
    Saya telah membaca dan mencerna. Terasa seakan puan sudah menulis pengalaman yang saya lalui. Juga pengalaman ibu-ibu yang mempunyai anak-anak CP di tempat kerja saya.

    Cerita air liur yang meleleh-leleh hingga menimbulkan kejijikan pada setengah orang telah saya lalui. Dan saya juga melihat anak-anak ini setiap hari.

    Terima kasih puan. Secara tidak lansung puan telah menulis cerita tentang saya.

  2. saya sudah membaca novel ini. saya suka dengan novel ini. ia menceritakan sepasang suami isteri yang membesarkan anak istimewa mereka.

  3. salam takruf, imacam menarik. nsyaalah saya akan dapatkan novel ini. ada tak belian melalui online lebih mudah. saya ni malas utk bersesak2.

  4. Saya belum kesempatan membelinya lagi. Insya Allah apabila berkunjung di MPH atau mana-mana kedai buku. Semoga pihak puan selitkan sedikit kandungannya di sini.TQ


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: